sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Takkatuli & torkkupeitto

Ulkona tuulee ihan järjettömästi ja syksyn ensimmäiset rakeet kopisevat vauhdilla ikkunoihin. Talvisen ilmastonmuutoksen huomaa myös meillä sisällä; vanhassa talossamme on aika raikasta... Nyt myönnän sen itsekin, vaikka yleensä asiasta huomauttavat meillä vierailevat ystäväni pyytäessään villasukkia lainaksi ja itse taas tykkään pitää huonelämpötilaa suht viileänä. No, onneksi meillä on pieni takka. Ihan hetkessä saa niin asunnon tunnelman kuin lämpötilankin viihtyisämmäksi. En ole oikeastaan ollenkaan syksy- tai talvi-ihminen, mutta on tässä vuodenajassa ainakin jotain ihan mahtavaa: pimeät illat, joita voi valaista kynttilöillä ja takkatulella!

Tuoli: Knoll Bertoia Bird Lounge / Pöytä: Fritz Hansen Little Friend
Valaisin: Artemide Tolomeo Lettur / Torkkupeitto: Handmade by Heidi K

Illalla oli suunnitelmissa tehdä vielä vaikka mitä, mutta takkatulen lämpö ja kotoisa nojatuolini nurkassa veivät voiton. Varsinkin, kun pinossa oli odottamassa paaaaljon lukemattomia lehtiä: espanjalaiset Vogue, Habitania, AD ja Arquitectura y diseno, uusin RUM ja Deko, Talouselämä sekä päivän sanomalehti...


Tällä paikalla saisi aikaa vierähtämään tunteja.... Torkkupeitto Hay Plus 9

Tuolini on muuten Bertoian Bird Lounge  - aivan mahtava istumamukavuus! Ja onneksi yksi lempiväreistä oli jo ostovaiheessakin harmaa; tuoli on verhoiltu lämpimän tuntuisella Kvadratin harmaameleeratulla villakankaalla. Lattialla odottamassa Hayn ohut Plus 9-torkkupeitto.



Tuolilla istujaa odottelee pari vuotta sitten ystävältäni joululahjaksi saatu iso ITSETEHTY villashaali. Ystäväni on oikea käsityöguru, esittelen myöhemmin lisää häneltä saatuja ihanuuksia.
Lukuilta olisi ollut aivan täydellinen, jos naposteltavaksi olisi ollut jäljellä Johan Bulown A- tai B-lakritsia. Mmmm....

4 kommenttia:

  1. Hieno homma, tästä se lähtee siis!!! Tuli niin ikävä teitä ja teidän ihanaa kotia... Saitte musta blogin seuraajan! Wau, mikä tuoli!

    Alkuun ihan oleellinen kysymys, mistä nimi on peräisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Ihan huippua, meidän ihka ensimmäinen kommentoija! :)

      Nimeä pohdittiin ja pyöriteltiin tovi. Mutta yllättävää miten ulkoasultaan ja "suuhun sopivalta" hupaisan mukavalta tuo naapurimaan sana tuntuikaan :) Hubane tarkoittaa kodikasta. Meille se ei tarkoita pelkkää kotia, jossa asumme vaan oikeastaan ihan mitä tahansa paikkaa maailmassa, joka tuntuu kodikkaalta, kivalta, mukavalta olla...

      Poista
  2. Taitaa olla saman käsityögurun villashaali, joka itseltäni löytyy luonnonvalkoisena! Se on ihana ja ihan täydellinen talvella, varsinkin kun asunnossa ikkunoiden lämpöeristys ei ole mitään ihan kauhean kovaa luokkaa. :)

    Edellisessä postauksessa näkyi tuo taulu. Tuli siitä mieleen, että olisiko hyviä vinkkejä, mistä netistä voisi ostaa jotain julisteita? Haluaisin jonkun kivan sisustustauluksi sopivan omalle seinälle... Oon katsellut semmosta keepcalmgallerya, mutta muita paikkoja en oikein tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Se shaali on ihan huippu! :-)

      Itse katselin just viime viikolla sellaista paikallista julisteliikettä kuin Posterland. Heillä oli paljon kivoja julisteita ikkunassa, mm. Fermin Köpis-julistetta, paljon kaikkia vanhoja mainoksia ja toki myös Keep Calm-julisteita. Kävin äsken tsekkaamassa heidän nettisivunsa, löytyvät osoitteesta www.posterland.dk. Nettisivut eivät ehkä tee oikein oikeutta julisteille; ovat aikas sekavat... eli shoppailukokemus kyllä on paljon mukavampi ja houkuttelevampi just mainitsemallasi keepcalmgalleryn sivuilla.
      Ja postauksessa näkynyt juliste on kööpenhaminalaisen teatterin palkittu juliste, saatavilla mm www.stilleben.dk (täällä muutakin kivaa...) Ja jos innostut noista teatterin julisteista, niin pistä vaan viestiä :-)

      Poista