maanantai 5. marraskuuta 2012

Kyläilemässä vol.1

Viimeisten neljän päivän aikana on tullut vierailtua ja kyläiltyä useissa eri osoitteissa. Osa vierailuista on ollut työasioita, osa illanistujaisia, jotkut iltapäivän kahvihetkiä (pullan kanssa) ja toiset taas pikaisia tervehdyskäyntejä. Ja sitten tein sunnuntaina vielä yhden yllätysvierailun, ilmoittaen saapumisestani noin kaksi minuuttia ennen oveen koputtamista.
Uskokaa tai älkää, mutta tässä on kyseisen vierailun kuvasaldoa. Saisinko jostain tilattua sellaisen siisteys- ja järjestelmällisyysgeenin, että minunkin asuntoni näyttäisi sunnuntaisin yllätysvieraiden saapuessa tällaiselta? Varsinkin, jos talossa asuvista viidestä hengestä vielä kolme olisi alle kouluikäisiä lapsia.....!!!


Aina tässä talossa vieraillessani mietin, että onpa täällä rauhallinen fiilis. Tunne johtuu avaruuden lisäksi varmaan yhtenäisen harmonisesta väriskaalasta. Värejä on oikeastaan vain valkoinen ja harmaa, kontrastina hieman mustaa sekä muutaman vanhan kalusteen tummanruskea puunväri. Tunnelma välittyy mielestäni poikkeuksellisen hyvin näistä valokuvista. Enkä ole edes kikkaillut kuvankäsittelyllä värejä!


Pyysin talon emäntää vähän kertomaan olohuoneen sisustusvalinnoista:
Ikean sohva tuntui tässä vaiheessa sopivalta valinnalta perheeseen, jossa on kolme pientä lasta. Kestävä, pestävä, toimii hyvin ja on ihanan harmaa... :) Nojatuolit matkasivat mukana edellisestä asunnosta. Seinälle on vuosien ajan keräilty kuvia erilaisista perhetapahtumista, mukavista muistoista ja perheen lapsista. Käsinojalalla on itsetehty villapeite talven kylmiä päiviä varten (Novitan 7-veljestä luonnonvalkoista tuplalangalla. Rouheaa pintaa erilaisilla palmikoilla.) Peite on ihana lämmike talvi-iltoina ja sen alle on mukava käpertyä kutomaan ja virkkaamaan. Ja toimiihan se myös lasten majanrakennusleikeissä.



Alla olevat kuvat paljastavat, että tässä talossa asuu käsityöihminen...Senkin päällä kerät juuri revittyä kudetta ja nurkassa peltiämpärissä kudontatyö odottamassa. Hassua, että nuo kudekerätkin näyttävät kuuluvan tasolla olevaan asetelmaan, osana sisustusta!




Viimeinen kuva on ihan vain todistusaineistona siitä, että tämä oikeasti on lapsiperheen koti ;-)

3 kommenttia:

  1. Kiinnostaisi tietää, mistä tuo talja on? Upea väri ja riittävän iso!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talja on Ikean. Väri oli löytö!!! Tummemat laikut ovat nahassa itsessään ja karvat niiltä kohdilta ovat kuluneet lasten kovissa leikeissä lähes pois. Karvojen lähteminen ja kuluminen tosin ei ole haitannut...Näyttää itseasiassa paremmalta noin :)

      Poista
  2. Kiitos! Täytyy päivystää Ikeaa, josko tulisi lisää löytöjä.. :-)

    VastaaPoista