lauantai 8. joulukuuta 2012

Royal Copenhagen - ideoita joulukattaukseen

...myymälään voi käydä myös kauniin vanhan sisäpihan kautta...
...jonka rauhallisessa tunnelmassa hetkeksi unohtuu Strogetin äänekäs ihmiskuhina.
Royal Copenhagen on vanha tanskalainen posliinitehdas, joka on valmistanut taidokkaita ja arvostettuja astioita vuodesta 1775. Merkillä on iso lippulaivamyymälä aivan Köpiksen keskustassa, Amager-torin laidalla kauniissa vanhassa talossa. Jos ei astiat niinkään kiinnosta, niin liikkeessä kannattaa silti piipahtaa näyttävän arkkitehtuurin takia; korkeita huoneita, koristeellisia kipsilistoja ja rosetteja sekä tunnelmallinen sisäpiha (jossa kahvila).

Royal Copenhagenilla on perinteenä kutsua joulun alla kuuluisia tanskalaisia kattamaan myymälään joulupöydät. Tänä vuonna pöydät koristeltiin 49. kerran ja teemana on "Joulun laulut"(Julens sange). Pöytiä kattamaan pääsivät tänä vuonna tanskalaiset laulajattaret Caroline Henderson, Marie Carmen Koppel, Hella Joof, Julie Berthelsen, Anne Dorte Michelsen ja Caecilie Norby. He ovat lavastaneet pöytiin runolliset ja näyttävät tulkinnat rakkaimmista joululauluistaan.

Pöytien kattaukset eivät ehkä miellytä kaikkein askeettisimman tyylin kannattajaa, sillä yksityiskohtia ja runsautta ainakin tämän vuoden asetelmissa riitti. Itsekin tykkään pelkistetystä tyylistä, mutta jotenkin näin joulun alla on kiva nähdä vähän jotain muutakin. Joka vuosi pöytiä käy ihailemassa reilun kuukauden aikana n 250000 kävijää eli en ole ainoa! Ja ainahan mukaan voi tarttua jokin yksittäinen idea yhdistettäväksi omaan joulupöytään. Mielestäni tosi söpö yksityiskohta oli ulkona terassipöydällä ollut asetelma: omena ja havu lasissa.

Rauhallisia sävyjä ja Royal Copenhagenin kuuluisinta astiasarjaa, jota on valmistettu aivan
alusta lähtien ja joka edelleen maalataan käsin!
Musta pelkistetyn tyylikäs kattaus on suosikkini ja olisi helppo toteuttaa jopa omilla astioillani!
Metsäretkeltä löytyisi kaikki tarvittavat koristeet...
(alin kuva: Royal Copenhagen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti