lauantai 2. helmikuuta 2013

New York: ABC Home & Carpet

Amerikkalainen "tavallinen" sisustustyyli tuntuu olevan hyvin paljon eurooppalaista ja varsinkin skandinaavista tyyliä runsaampaa ja konservatiivisempaa. Kaikki on suurta, koristeltua ja mahtipontista. Tällainen kuva ainakin minulle tulee aina amerikkalaisissa sisustusliikkeissä tai oikeastaan kalustehalleissa vieraillessa. Mielikuvaa vahvistaa vielä amerikkalaisten sisustuslehtien tarjonta; todella vähän on modernimpia sisustuksia ja tyylejä esitteleviä julkaisuja.

Myymälästä löytyy myös hyvin skandinaavisen tyyliin sopivia huonekaluja; tarjolla on mm Fritz Hansenia.
Kattaukset ovat runsaita ja houkuttelevia; nämä voisivat houkutella maalaisromanttisen tyylin ystäviä...
...mutta toisaalta yksittäiset esineet tästä toisivat mielenkiintoa yksinkertaiseenkin sisustukseen!

Poikkeuksen paikalliseen tyyliin tekee New Yorkin Chelseassa sisustustavaratalo ABC Carpet & Home. ABC on kuin jättikokoinen kopio pienistä Kööpenhaminan ja Tanskan sisustusliikkeistä, joissa on  myynnissä mielenkiintoinen sekoitus uutta, vanhaa, modernia ja etnistä. Amerikkalaisittain liike on varmaan suunnannäyttäjä ja olihan tämä kauppa taas muutenkin kokemus! Toistan jo itseäni, kun kehun taas vielä mahtavia puuitteita: vanha talo, korkeat huoneet, paljasta tiiliseinää ja hurmaavasti kuluneita maali- ja betonipintoja.

Myynnissä on myös vanhoja huonekaluja ja yksittäiskappaleita.
Lihatukki taitaa olla vähän liian painava lennolle käsimatkatavaroihin....?
Kuusi kerrosta täynnä eri tyylisiä huonekaluja ja valaisimia!

Sisustustavaratalossa on kuudessa kerroksessa kaikkea houkuttelevaa kotiin. Ja alakerrassa vielä kahvila sekä ravintola. Sisälle kauppaan astuttaessa eteen aukeaa suuri tila täynnä piensisustustavaraa, jotka on aseteltu kutsuvasti kokonaisuuksiksi; osa tyylin, osa värien mukaan. Tarjolla on eurooppalaisista valurautakattiloista ja etnisistä tekstiileistä aina suomalaisia puhdetöitä muistuttaviin puisiin kulhoihin ja leikkuulautoihin. Huonekalumerkkejä on Fritz Hansenista ja Cappellinista Kartelliin. Mielestäni tästä sisustusliikkeestä löytää kotiin mielenkiintoista ostettavaa halutessaan niin minimalisti kuin rouheammankin tyylin ystävä; kaikkihan on vain siitä kiinni kuinka tavarat yhdistää! Itselleni täällä käynti on kuitenkin enemmänkin fiilistelyä; kiva nähdä kuinka New Yorkissa sisustetaan nyt.

Liikkeen puitteet ovat kauniit: paljasta tiiliseinää ja koristeellisia pylväitä.

ABC:n edullisempi outlet-liike sijaitsee New Yorkin Bronxissa ja New Jerseyssä on myymälä perinteisemmälle huonekalumallistolle. Miamiin on myös avattu myymälä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti