maanantai 30. syyskuuta 2013

Ellen Gallagher: AxME


Viikonloppu alkoi upeasti. Saimme kutsun Ellen Gallagherin AxME -näyttelyn avajaisiin Sara Hildénin taidemuseoon. Yhdysvaltalaisen Gallagherin näyttely oli todella vaikuttava - hän käyttää taiteessaan todella mielenkiintoisia tekniikoita, monipuolisuudesta puhumattakaan (vesi- ja mustevärit, paperileikkaustekniikka, muovailuvaha, suola, nuken silmät jne.). Erityisesti Gallagherin paperileikkaustekniikassa kirurgin veitsen käyttö on tarkkaa ja jälki upeaa. Teoksia oli tutkittava tarkemmin lähempää, välillä todella läheltä.

Teokset kuvaavat pitkälti meren elämää sekä tummaihoista väestöä. Ne ovat osittain mielestäni melko hurjankin näköisiä, erityisesti afroamerikkailaisissa töissä on havaittavissa vahvaa poliittista kannanottoa. Itseasiassa näyttelyn nimi AxME onkin tummaihoisten slangia ja tarkoittaa Ask Me.

Suosittelen käymään Tate Modernin kuratoimassa AxME näyttelyssä, nyt kun siihen on loistava mahdollisuus Tampereen Sara Hildénin taidemuseossa. Näyttely on avoinna 26.1.2014 asti.

Keltaisia muovailuvahaperuukkeja, vanhoja lehtileikkeitä mainoskuvista. Kannanottoa kauneusihanteesta.
Ellen Gallagher, IGBT

Tämä Gallagherin Bird in Hand teos löytyi myös kutsukortin kannesta. Nyt tuo kutsu on kehystetty ja odottaa sopivaa  paikkaa seinältämme.




Yllä olevat neljä kuvaa Watery Ecstatic (Veden hurmio) sarjasta.
Ellen Gallagher, Esirn Coaler. Nämä muovailuvahasta ja alumiinista tehdyt taulut olivat "makeita", sopisivat hyvin vaikkapa meidän seinälle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti