maanantai 23. syyskuuta 2013

Haaveissa: Lampe Gras

Lampe Gras; näitä ranskalaisia klassikkovalaisimia 20-luvulta olen ennenkin himoinnut ja nyt taas syksyn pimenevät illat tekevät valaistusasiat ajankohtaisiksi... Lampe Grasin valaisimissa on jotain vaihtelua jo pitkään näkyvillä olleisiin Artemiden Tolomeo-valaisimiin ja muunneltavuuttakin enemmän. Itseäni viehättää yksinkertaisen krouvi muotokieli ja himmeän huoliteltu mattamusta pinta. Paikka olisi valmiina niin makuuhuoneessa, keittiössä ja olkkarissakin, mutta pitänee edetä projekteissa maltilla ja tila kerrallaan.


Makuuhuoneeseen lukuvaloiksi ottaisin yllä olevien kuvien valaisimista mitkä vain, mutta eniten kuitenkin viehättää ensimmäisen ja toisen kuvan veikeästi taipuvat seinävalaisimet.


Keittiön seinässä toimisi tankoa pitkin kulkeva valaisin ja kattoon kiinnitettävä mutkikasvartinen valaisisi taas hyvin ikkunamme edessä olevan työskentelytason.


Olkkarista munatuolin vieressä olisi paikka odottamassa jalkavalaisimelle N°411!

Alla vielä muutamia kuvia: suuri osa valokuvista on kuulemma otettu oikeista asuntokohteista. Näissä välittyy jotenkin kivasti urbaani eurooppalainen kaupunkilaistunnelma. Viimeinen valokuva on esimerkiksi kuvattu Espanjassa Patricia Urquiolan kodissa.
Suomessa Lampe Grasin valaisimia myy mm Casuarina Hesassa, Ottomaani Turussa ja Sisustus ID Tampereella. I like!


1 kommentti: